Bosnia – Romania, meciul generatiei ametito-prafuite

Dupa 3 partide disputate in grupa D, de calificare la Euro 2012, in care tricolorii au acumulat doar 2 puncte, meciul Bosnia Hertegovina – Romania a devenit unul decisiv in economia bataliei pentru accederea la turneul final european organizat de UEFA in Polonia si Ucraina. Asa cum declara si vesnicul capitan accidentat al nationalei de fotbal a Romaniei, Cristian Chivu: „E meciul generatiei!” si asa a fost.

Intalnirea a inceput tare, bosniacii atacand in forta inca din primul minut al partidei, dar neavand jucatori de atac foarte iuti, au preferat sa centreze mingi inalte, ce initial au fost respinse cu usurinta de fundasii centrali, Tamas si Goian, dar avansand in meci au cedat si acestia in fata presiunii adverse. Atacurile echipei gazda au fost preponderent pe partea dreapta, lasandu-se oarecum inselati de aparenta lipsa de experienta a unor jucatori din Liga 1 precum Rapa sau Torje, cei care nu s-au lasat intidimidati, ba dimpotriva au jucat avantat si curajos.

Asa cum spuneau si comentatorii partidei, problema echipei noastre au reprezentat-o mijlocasii centrali. Si daca lui Alexa nu-i poti cere creativitate sau joc de posesie, el fiind un veritabil distrugator al fazelor adverse, Florescu ar fi fost mai eficient in galerie, fiind cel mai activ spectator al meciului. Totodata s-a observat clarviziunea jocului lui Mutu, care prin pasele sale l-a pus in situatii favorabile pe Marica, dar si lipsa de partide disputate a sa si a lui Ciprian Deac, cel care a dat randament doar in defensiva.

Golul de 0-1 a lui Ciprian Marica (min 29), reusit printr-o executie din voleu absolut superba, a venit oarecum in contra desfasurarii partidei, la prima faza mai consistenta a jucatorilor romani asupra portii bosniace.

Pantilimon a fost cel care a pastrat tabela neschimbata in dreptul bosniacilor, pana la sfarsitul primei reprize, in ciuda faptului ca acestia au continuat sa atace agresiv si tot el a pastrat proportia scorului la un rezonabil 2-1.

1-1 (min 62) realizarea echipei bosniace readuce Romania cu picioarele pe gazon, iar golul lui Edin Dzeko de 2-1 (min 82) a distrus orice speranta de calificare la europene. Acest rezultat intipareste inca o data in mentalul colectiv ideea ca generatia lui Mutu si Tamas e una a neputintei, a fotbalului putin si fricos, a escapadelor din cantonamente in cluburi, cu alcool si cocaina.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s