Marti, dupa Craciun

Filmele romanesti postdecembriste aveau, din punctul meu de vedere, cateva probleme. Ori erau prea cenusii, abordand drept teme toate nenorocirile unei Romanii care inca isi cauta identitatea, fie aveau exprimari mult prea profunde (cel putin asa se zice cand nu intelegi mai nimic dintr-un film) si mai toate abundau in invective (rezultat probabil al cenzurii comuniste).

In schimb „Marti, dupa Craciun” impresioneaza prin simplitate, sinceritate si o oarecare relaxare in abordardea unui subiect pe cat de comun, pe atat de complex in trairi, cum e adulterul.

Filmul lui Radu Munteanu dezbraca personajele, psihic si fizic, in mod natural, fara nici o urma de pornografie sau gest mimat, de parca ar fi montat camera de luat vederi in sufrageria unei familii ce a trecut de focul primilor ani de iubire. E brutal prin intensitatea sentimentelor dezvoltate de actori, dar are o gingasie a naratiunii ce-l fac usor de suportat si totusi iti lasa ganduri diverse prin cap, mult dupa ce ai terminat de-l vazut.

http://video.cinemagia.ro/v/899731&mute=false

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s