Barcelona – Sahtior

Meciul tur dintre Barcelona si Sahtior Donetk, contand pentru sferturile de finala ale Champions League, editia 2010 – 2011, a inceput asa cum se astepta toata lumea, ca o bataie intre mucosu-mucosilor si smecherul cartierului.

Desi prima faza importanta a apartinut Sahtiorului, acestia incercand sa dea (un gol) si sa fuga (in aparare) , golul marcat chiar in minutul 2 de Andres Iniesta pentru Barcelona a venit ca o palma data in sictir, care sa restabileasca raportul de Goliat contra David ce exista inca de la inceputul partidei.

Apoi s-a vazut siretenia fotbalului practicat de Barcelona. Au inceput intentionat sa lase spatii adversarului, parand in unele momente chiar stangaci in aparare, acestia mi-au dat impresia unui golan care se da lovit si care-i permite oponentului sa prinda curaj, ca mai apoi sa atace zonele lasate descoperite. Astfel au reusit sa castige teren in careul advers, iar golul 2, marcat de Dani Alves (min. 33) a venit ca o consecinta normala a jocului practicat de cele doua echipe.

Nebunia reprizei a doua poate fi exemplificata doar de o bataie parte-n parte, acolo unde se lasa garda jos si se impart lovituri in disperare. Golurile din faze fixe marcate pe rand de Pique (min. 54) pentru Barcelona si Rakitki (min. 60) pentru Sahtior, dupa care a venit replica rapida a catalanilor, in faza imediat urmatoare, reprezentata de executia exceptioanala a lui Keita (min. 61) au dus scorul la 4 – 1. Si cum „La Manita” a devenit traditie pe Camp Nou (dupa 5-0 cu Real Madrid) Xavi a marcat golul final (min. 86) al unei partide ce face deplasarea pana la Donetk un simplu antrenament cu public.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s