Romania mea e ca o studenta

Scapata de sub oranduirea unui tatuc autoritar (Ceausescu) si cu un trecut ce vrea sa-l faca uitat, Romania postcomunista are atitudinea unei studente. Cum asa? Pai odata fugita de acasa, vazandu-se eliberata de morala parintilor si deschizandu-si larg ochii in lumea tuturor posibilitatilor a intrat in primul bar, s-a facut manga si a ajuns sa fie animatoarea serii intr-un camin de studenti. Cam asta s-a intamplat in anii ’90 cand toate serviciile secrete faceau ce vroiau pe la noi si majoritatea stirilor cenusii ale vremii veneau din Romania mineriadelor, cea plina de copii ai strazii, numai buni pentru transplanturi de organe in spitalele vestului.

Dupa ce a trecut de perioada nalucirilor de inceput, studenta noastra pare a deveni ceva mai pragmatica, integrandu-se in diferite medii si anturaje, gen UE si NATO, a ajuns sa flirteze cu democratia, dansand pinguinul si imbulzindu-se in supermarket-uri dupa ulei si zahar.

Ca orice femeie in devenire asteapta barbatul pe care sa-l innebuneasca cu toata iubirea de care e capabila si care intr-un final fericit s-o ia cu acte, in cazul nostru integrarea in spatiul Schengen si zona Euro. Intre timp ne dezamageste pe noi restul, asa cum pe Smiley l-a suparat fosta, pentru ca si noi am fost studenti si stim de ce sunt in stare colegele noastre.

http://www.protv.ro/video/ge/vid/MTM0NzY=/key/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s