Un moldovean la derby-ul Clujului

15:40, bulevardul Eroilor, Cluj-Napoca, agitatie multa, in stanga si-n dreapta toata lumea isi vede de treburile si grijile zilnice. Pare a fi o zi obisnuita, doar cei 5 – 6 jandarmi care patruleaza si duba lor parcata langa covrigarie nu cadreaza cu decorul. Si totusi in aer se simte o energie speciala, prea se citeste in ochii barbatilor imbracati in negru un respect reciproc, de parca ar avea ceva in comun, o legatura invizibila. Saluturile lor scurte, dar tasnite de undeva din suflet „Hai U!” lamuresc femeile nedumerite ce-si sunau iubitii/ sotii intreband „Ce se-ntampla draga pe Eroilor? Ce-i cu adunatura asta?”.

E ziua meciului, dar nu unul oarecare, ci a derby-ului. Se joaca CFR Cluj – F.C. Universitatea Cluj si tot orasul e in sarbatoare, desi micii unei petreceri campenesti (tipici mai la vale pe Dambovita) lipseau, cum de altfel lipsea si muzica de prost gust, ca doar nu era vreo serbare a orasului.

La ora 16:00 adunatura, cum zicea una dintre nevestele impacientate, deja prindea contur, iar peste jumatate de ora zumzetul multimii a devenit cantec de iubire a „studentilor” fata de Universitatea, celebrare a valorilor si a traditiei, dar si manifestatie a ostilitatii fata de echipa adversa.

Un conducator din fotbalul romanesc declara ca detine potiunea, care odata administrata te face fan al cainilor, dar se pare ca a tinut-o doar pentru el, dovada fiind numarul de spectatori prezenti la meciurile lui Dinamo. In schimb dragostea si respectul s-au intalnit la Cluj unde au format, in timp, cea mai frumoasa galerie pe care o are fotbalul romanesc, fara suplimente din partea conducerii, cum se intampla in alte cazuri, ci sincer, punand mana de la mana, umar langa umar si impreunandu-si glasurile isi canta afectiunea pentru clubul primit mostenire si pe care, la randul lor, il vor lasa copiilor lor.

Alta explicatie nu gasesc celor intamplate ieri, cand aproximativ 4000 de suporteri au marsaluit catre stadionul CFR-ului, traversand jumatate de oras, in aplauzele trecatorilor si blocand circulatia, unde li s-au alaturat alti 4000 de simpatizanti ai „sepcilor rosii”. Indurand botjocura jandarmeriei si a stewarzilor care ne-au supus la 4 filtre de control pana la accesul in stadionul „Dr. Constantin Radulescu” am ajuns in mijlocul galeriei „U”-iste, acolo unde s-a declansat festinul.

In schimb riposta desi anuntata cu surle si trambite, a fost cel putin penibila pentru galeria unui club care a jucat in acest an in Champions League, fiind nevoiti sa amplifice cu ajutorul sistemului de sonorizare al stadionului grupul format din maximum 2000 de suporteri „feroviari”. Vorbesc despre cei aflati in peluza special destinata „ultrasilor” pentru ca restul, marea lor majoritate, au intrat pe bilete oferite gratuit de conducere.

Pe teren partida nu s-a ridicat la nivelul tribunelor din cauza arbitrilor, care nu au vazut offside la faza golului lui Emanuel Kone (min. 29), dar si a fotbalului de uzura, practicat la mijlocul terenul, fragmentat mult prea mult de duritatea ambelor echipe. Una peste alta scorul final a fost 1 – 1, urmare a golului marcat in prelungiri de Cojocneac, lasand disputa clujeana netransata.

http://www.pcmadd.com/affiliate/banners/pcmadd_468x60_3.swf?clickTAG=http%3A%2F%2Fwww.pcmadd.com%23a_aid%3Dgiurcaionut%26a_bid%3Dde1796e4

Reclame

Un gând despre „Un moldovean la derby-ul Clujului

  1. multumim gruppo playback si comando karaoke pt asistenta ..hai ca i-am umilit la ei in cocina …te mai asteptam si alte meciuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s