real madrid-barcelona

Privind imaginile cu arena „Santiago Bernabeu” la inceputul partidei mi-a venit in minte Colosseumul, iar toata multimea stigand „Hala Madrid!” parea a fi urmasa a dornicilor de sange ce asistau la confruntarile gladiatorilor. 

Fotbalul a incetat sa mai fie doar un sport de cand predecesorii luptatorilor din Roma antica n-au mai fost doar simpli practicieni ai lui, ci  s-au transformat in idolii norodului si implicit au devenit adevarate motoare ale economiei mondiale. Alaturand jongleriile lui Messi sau Cristiano Ronaldo se poate vinde orice de la imbracaminte, bauturi racoritoare si alcoolice pana la parfurmuri, sampoane si chiar ulei de motor.

Ceea ce trebuia sa fie o demonstatrie de fotbal, ce-i drept cu incarcatura unei semifinale Uefa Champions League si a unei rivalitati istorice, s-a transformat  intr-un duel extrem de dur si pasional. In loc sa lase jocul liber, aerisit si sa ofere un adevarat spectacol zecilor de mii de spectatori si sutelor de milioane de telespectatori, cele doua echipe s-au cantonat la mijlocul terenului, incercand sa rupa orice actiune adversa. Doar incursiunile lui Villa si Xavi pe de o parte si ale lui Cristiano Ronaldo pe de cealalta parte au facut ca obiectivele camerelor sa se indrepte si catre portarii celor doua echipe.

Cu o linie defensiva improvizata si fara Andres Iniesta in tridentul ofensiv clasic (Xavi, Iniesta, Messi), tiki-taka, jocul specific Barcelonei, a parut greu de practicat in fata unui Madrid extrem de bine organizat in aparare. Doar dupa eliminarea lui Pepe si trimiterea antrenorului madrilen, Jose Mourinho, in tribune actiunile catalanilor au prins consistenta, ritm, iar golul lui Leo Messi (min. 76) a venit dintr-o faza specialitatea casei. Odata cu inscrierea golului echipa lui Guardiola a acaparat posesia balonului, ceea ce a facut si argentinianul minune al Barcelonei la faza in care a furat mingea de la mijlocul terenului si nu s-a mai oprit pana nu a marcat pentru a doua oara (min. 87) printr-o executie ce trebuie proiectata tuturor juniorilor de la scolile de fotbal. Scor final 0 – 2, iar soarta calificarii in finala UCL 2011 pare a fi deja decisa.

http://img.2parale.ro/images/bassets/fullsize/92138.swf?clickTAG=http%3A%2F%2Fevent.2parale.ro%2Fevents%2Fclick%3Fad_type%3Dbanner%26aff_code%3Df190aebfe%26campaign_unique%3D86c45dd1a%26unique%3Dcdc5b20d0

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s