Shhttt!!! „bumtzi, bumtzi, bumtzi” nu

Seara de marti la TIFF a cunoscut o reorganizare rapida de planuri in momentul in care am vazut multimea ce se adunase pentru a urmari seria de animatie ce a imbogatit limbajul urban cu expresii precum „bumtzi, bumtzi”, „hai cu ma-ta” si „dietatietoru”, adica RObotzi.  Multumindu-ma cu afisul si sticker-ul oferit „mai gratis decat gratuitul” de cei de la Creative Monkeyz m-am declarat batut in fata poporului chinez.

Asa ca in loc sa aleg chemarea pernei si a patului am zis ca „Sunetul Zgomotului” („Sound of Noise”)  suna mai tentant. O coproductie suedezo-franceza la fel de ciudata ca titlul. Cum adica „Sunetul zgomotului” si cum sa vorbesti despre neadaptare sociala (cel putin asta am inteles eu) intr-un muzical cu puternice accente de comedie?

Simplu, urmarindu-i in paralel si apoi „confruntarea” dintre reprezentantul normalitatii, intruchipat de un ofiter de politie, nascut intr-o familie de melomani, dar care uraste muzica, pe de o parte, iar pe de alta parte un grup de muzicieni excentrici, satui de calmul si linistea unei societati aflate intr-un sincron existential, care hotarasc ca orasul in intregul sau poate reprezenta un instrument muzical.

E un film la care se rade mult prea mult cu toate ca in primele cinci minute iti vine sa pleci de zece ori, un film nerecomandat fanilor de vampiri americani pentru ca nu vine gata digerat, asa cum se intampla de exemplu in seria „Twilight”, ci te pune sa gandesti si sa treci fiecare secventa prin filtrul tau interior.

http://video.cinemagia.ro/v/395630&mute=false

Cadouri USB - USBmania

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s