Cineva acolo sus ma iubeste

Nu ma credeti? Pai cum ar fi sa ajungi cu 40 de minute inainte sa inceapa filmul pe care vrei sa-l vezi asa cum vrei sa-ti vezi iubita dupa o lunga perioada de timp si in fata casei de bilete sa fie o coada cat tot zidul chinezesc? In plus nu se mai vand bilete dar organizatorii asteapta sa mai primeasca cateva (nu foarte multe) peste 20 de minute si tu sa fii la capatul randului dandu-ti pumni si cerandu-ti scuze ca nu ti-ai miscat posteriorul mai devreme. Dar pentru ca se intampla si minuni, cum stam asa ca un copil care nu si-a primit jucaria promisa de Mosu’, cineva din spate (o mana divina probabil) intinde o invitatie prietenei cu care ocheam locuri bune de vazut filmul (chiar daca nu intram in zona scaunelor) zicandu-ne:

„Uite eu mai am cateva si asta nu-mi mai trebuie, e o invitatie pentru doua persoane si decat sa o arunc m-am gandit sa v-o dau voua.”

„OoouuAAA!!! Cum adica MOCA, gratis, mai ieftin decat nimicul? Cui mie/noua? Eu am invitatie? Adica nu mai  stau la coada si pot intra sa vad filmu’?” Toate replicile astea imi bombardau capul pentru ca in rest mai mult de „Multumesc frumos!” n-am putut sa-i spun mult prea dragutei domnisoare.

Dupa toate astea as fi fost multumit si cu un serial din „Powerpuff girls”, eram atat de fericit incat puteam urmari si doua episoade din „Inima de tigan”. Dar nu, seara de  miercuri a continuat absolut senzational cu „Ursul” lui Dan Chisu, Ursus rece si conversatie (susoteala) placuta, toate in Ursus Open Air la TIFF.

Filmul are tigani, are nunta si circari, are un strain aproape ratacit pe meleaguri mioritice si coloana sonora semnata de Goran Bregovic asa ca asemanarea cu „Pisica Alba, Pisica Neagra” a lui Emir Kusturica vine usor celor vor sa-l eticheteze drept autentic din Balcani. Sigur ca are culoarea, savoarea si replicile de rigoare (chiar si niste injuraturi spuse cum trebuie) dar pe langa toate astea eu am surprins un fir, o poveste, o imagine corecta si bine conturata a Romaniei. Mi s-a parut ca ursul (animalul, protagonistul) pare a semana cu tara noastra pe care o iubim si nu prea, am da-o FMI-ului pentru o punga de bani, dar totusi e a noastra si chiar daca vine vanatorul german (Jeffrey Franks cu pantofii gauriti) il ducem si pe ala la o nunta de tigani, il imbatam si mai amanam putin vanatoarea.

http://video.cinemagia.ro/v/100017&mute=false

http://img.2parale.ro/images/bassets/fullsize/89100.swf?clickTAG=http%3A%2F%2Fevent.2parale.ro%2Fevents%2Fclick%3Fad_type%3Dbanner%26aff_code%3Df190aebfe%26campaign_unique%3D7c0960f13%26unique%3D6802daa1f

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s