Hai să nu ne compartăm ca niște coarde bătrâne

Tot aud în stânga și-n dreapta că ar trebui să ne schimbăm, că n-are ce să-ți placă la țara asta și într-un final cu toții concluzioneză că România e de r…t (desert turcesc), toate astea se întâmplă desigur după două beri la terasă (că altfel românii n-au curaj să-și asume cele spuse). Atitudinea asta, pe care mult timp am îmbrățisat-o și eu, e la fel de utilă ca sfatul unei cocote ajunsă la vârsta menopauzei care îi recomandă unei nepoate să rămână virgină până se mărită.

Încă nu înteleg de ce românul renuntă atât de ușor la el însuși ca să fie pe placul altora. În loc să fim mereu cu capul plecat, cred că ar fi mai „rentabil” să ne asumăm propria condiție, să ne facem treaba, să conștientizăm că facem parte dintr-o comunitate și să urlăm din toate puterile, într-un singur glas, când ceva nu ne convine. Asta pentru că nici clasa politică, nici restul conducătorilor și în definitiv nici viața în evoluția ei nu vor cunoaște îmbunătățiri semnificative atât timp cât vom continua să ne comportăm ca niște slugi care pentru un ajutor social, o pensie de boală sau o găleată electorală vom pune votul, neîntelegând că traiectoria societății e una dintre responsabilitățile personale a fiecăruia dintre noi.

Că ne adunăm mai mulți la un spectacol electoral decât la un protest împotriva scăderii salariilor (care după mine e la fel de furt ca o palmare din portofel) e deja un lucru verificat de realitatea trecutului nu foarte îndepărtat, dar cu adevărat problematic e faptul că noțiuni precum comunitate, comuniune și oameni ai comunității rămân în continuare în zona vorbelor. Poate ar trebui să ne uităm puțin în oglindă și apoi în jurul nostru și să vedem care-s adevărații lideri ai locurilor în care trăim și dacă merită ei acest privilegiu. Nu de alta dar într-o economie oscilantă ca tensinea unui cardiac stabilitatea mulțimii e dată de oamenii cu bani. Cine sunt cei care au bani în România? :-)

Bestjobs.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s