DADA Trans IT

Am anchilozat în propria osânză morală. Ne ridicăm cu greu și ne împiedicăm în dezinteresul provocat de lene și ținte minuscule. Facem cruce la intrarea în mall și ne închinăm în fața galantarului cu ceafă de porc. Suntem sterpi, avizi și manipulabili pentru că ne trăim fantasmele pe datorie.

Când am citit pentru prima oară titlul spectacolului ce a avut loc sâmbătă seara in Art Club, am crezut că ni se va propune o alternativă la epoca aceasta nenoricită, la această bizarerie existențialistă, cea a unui paradox greu de înțeles, astfel în timp ce rețelele de comunicare se dezvoltă tot mai mult, procesul de însingurare a individului atinge nivelul de onanism generalizat.

A fost mult mai mult pentru că „DADA Trans IT” desființează legile, cutumele, limitele, crezurile. DADA nu are lideri și nici executanți, nu are biserică, guvern, mall sau orice altă formă de subjugare colectivă. În DADA ți se arată chipul urât, schimonosit de singurătate și trupul dornic de plăceri imediate, astfel ești descompus până la ego. DADA pune individ lângă individ și ne destructurează ca societate.  Dadaismul are rol purificator, distrugând tot, lasă locul curat pentru o comunitate care să-și regăsească simțurile.

Anarhiștii cumsecade, Cristian Grosu și Ionuț Caras, realizează prin acest spectacol un experiment, o resuscitare în grupuri mărunte și un soi de revoltă culturală care, dacă ar fi asumată de fiecare președinte-spectator, i-ar tulbura liniștea porcească.

Cu toate astea liderii vremelnici pot să se relaxeze și să-și numere în continuare voturile. Nu vor fi mișcări de stradă, pentru că revoltele populare se nasc din sărăcie, frig și foame, cu care noi suntem obișnuiți. Iar pentru golul spiritual, pentru regăsirea sentimentelor pierdute printre rafturi ne vedem la teatru.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s