Poarta

Viața? Un lung șir de păcate. Un amalgam de nefericiri zâmbite, o adunătură de indivizi de care, forțându-ți condiția, te atașezi, dar în ochii cărora ești o unealtă, un profit, o plăcere terminată într-o vocală prelungă și nicidecum un scop, așa cum ți-ai dori.

Vezi zilnic marginea prăpastiei și atunci te ambiționezi mai abitir și-ți propui să-ți atingi limita superioară a potențialului, ca mai apoi să-l expui trufaș celorlalți, de parcă le-ar păsa, de parcă i-ar interesa. Și inevitabil eșuezi, fie în muncă, fie în paradă și atunci doar marginea rece a WC-ului te mai consolează.

Ego, singurătate, egoism, însingurare, egocentrism, solitudine? Prostii! E starea naturală a omului, rezultatul nașterii, scopul evoluției și punctul terminus al speciei. Și cred că-n zilele astea l-am atins. Acum nu mai există eliberare glorificată prin sânge ci subjugare, sărăcie și îndobitocire prin card de credit. Asta ne e închipuirea importată și visul sablonard în care trebuie să credem. Ce Dumnezeu ?!!? Sfântul confort personal și cuvioasa felație.

Despre asta se vorbește și-n Poarta. Piesa de teatru ce a avut loc vineri, în studio Euphorion, un spațiu intim, o cămară de expunere a creației din Teatrul Național Cluj-Napoca. Spectacolul nu are fluiditatea unei povești, ci e structurat mai degrabă pe o sumă de imagini care se leagă spre sfârșit. Vezi stopcadre din viața unui nimeni celebru, în care te regăsești până la identitate, îți vezi banalul, micimea și plafonarea. Dar pe de altă parte vezi POARTA, spațiul eliberator în care găsești mulțumirea de sine. Că din eșec în eșec viața devine sufocantă e o certitudine și atunci retragerea în sine și limitarea influenței exterioare crează spațiu pentru regăsirea eului.

Destoinică meserie să încerci să trăiești, dacă vrei să-i cauți sensul ajungi să mori nefericit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s